COMUNICAT DE PRESĂ

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Timiș a constatat în ultima perioadă o exacerbare a atacurilor la adresa unor cadre didactice, atât în aplicațiile de socializare, cât și în unele pagini media.

În acest context, facem un apel adresat atât părinților, cât și angajaților din sectorul media de a respecta profesia de dascăl, de a se încadra în limite de exprimare de bun simț și de a avea răbdare să asculte toate opiniile celor implicați, fără a amplifica eventualele contradicții doar de dragul impactului de moment.

Reamintim că profesia de dascăl este una deosebit de dificilă, încărcată de stres. Buna comunicare profesor – elev – părinte – comunitate stă la baza succesului demersului didactic și a educației viitoarelor generații. Respectul reciproc și empatia trebuie să guverneze dialogul, spre binele tinerilor de astăzi și spre buna educație oferită lor.

Evident că pot exista opinii diferite, greșeli ale oricărei părți, dar fără un dialog sincer, bazat pe respect, nu vom putea rezolva aceste neînțelegeri. Întotdeauna trebuie să primeze echilibrul și rezolvarea pe cale amiabilă a diferendelor. În ultimă instanță, apelarea la procedurile legale trebuie să fie calea spre normalitate. Jignirile, acuzele aruncate în spațiul public nu ajută pe nimeni, ele conducând doar la adâncirea contradicțiilor.

Pe această cale facem un apel, adresat tuturor, să creăm un mediu sănătos pentru educația tinerilor noștri și să soluționăm conflictele căutând soluțiile legale adecvate, spre binele tuturor.

Președinte,

prof. Marian Uță