Mesajul Președintelui FSLI, Simion Hancescu, cu ocazia deschiderii noului an şcolar 2023-2024

Noul an şcolar, care debutează astăzi, 11 septembrie 2023, ne oferă tuturor, angajaţi ai sistemului de educaţie, elevi şi părinţi, noi oportunităţi şi speranţa că vom reuşi împreună să transformăm şcoala românească în cel mai potrivit mediu în care copiii să se poată dezvolta. Pentru a ajunge aici avem în continuare nevoie de mai multe resurse şi o implicare mai mare din partea autorităţilor statului. După luni pline în acţiuni sindicale am reuşit împreună să schimbăm măcar puţin optica guvernanţilor privind investiţiile în educaţia din România, dar mai ales modul în care se raportează la acest sistem.
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, prin intermediul organizaţiilor sindicale judeţene afiliate, va continua cu determinare, munca depusă şi până acum, pentru a recâştiga angajaţilor din sistemul de învăţământ statutul profesional pe care îl merită, dar şi respectul din partea societăţii. Totodată, ne dorim ca elevii să beneficieze de dotări la clase, de materiale didactice care să ţină pasul cu lumea modernă, dar şi de siguranţă şi securitate.

Dragi colegi,

Fără implicarea şi dăruirea voastră, şcolile din România nu ar avea suflet. Voi sunteţi cei care aveţi grijă, an de an, ca generaţiile de elevi care vă trec pragul clasei să simtă că sunt iubiţi, apreciaţi şi sprijiniţi. Voi sunteţi cei care, cu pasiune, ştiţi să transformaţi educaţia într-un univers al cunoaşterii pe care elevii voştri abia aşteaptă să îl descopere. Vă mulţumim pentru tot ceea ce faceţi şi sperăm ca schimbările care au loc în educaţie să vină și în sprijinul vostru şi să însemne, în final, o creştere a calităţii.

Dragi elevi,

Sunteţi mândria noastră, a slujitorilor educaţiei! Fără voi, şcolile nu ar avea glas, nu ar avea culoare, nu ar avea viaţă! Voi sunteţi cei care transformaţi dascălii în oameni dedicaţi misiunii lor. Vă mulţumim pentru că ne-aţi fost alături tot timpul şi vă urăm succes în noul an şcolar!

Dragi părinţi,

Aduceţi stropul de echilibru de care învăţământul din România are nevoie. Ştim că vreţi tot ceea ce este mai bun pentru copiii voştri, iar noi vă asigurăm că facem tot ce putem pentru a le oferi cele mai bune condiţii şi cel mai bun mediu în care să se dezvolte. Avem nevoie de parteneriatul cu voi, de susţinerea, dar mai ales de încrederea pe care ne-o oferiţi.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ vă urează, tuturor, succes în noul an şcolar, 2023-2024!

Președinte FSLI,
Simion Hancescu